KLF-rejse: Oplev Agra, Vellore, Trankebar og meget mere af Indien

Rejsen omfatter et besøg på det berømte Christian Medical College & Hospital i Vellore, grundlagt i 1900 af den amerikanske missionær Dr. Ida S. Scudder.

Rejsen strækker sig fra lørdag den 11. til tirsdag den 28. august og er er organiseret af Karen Nielsen i samarbejde med Grace Tours. 

Du kan også komme med – eller blot forhøre dig nærmere – ved henvendelse til Karen på klfkasserer(at)gmail.com eller 51 36 86 51.

Den samlede pris for rejsen (eksklusiv kongres) ventes at komme til at ligge på at ca. 16.300 kr. ved overnatning i delt dobbeltværelse og 22.700 kr. ved overnatning i eneværelse.

Tilmelding snarest, da flybilletter bliver dyrere, jo nærmere vi kommer.

 

REJSE TIL NORD- OG SYDINDIEN, AUGUST 2018

11. august: København – Delhi

Afrejse fra København med Air India kl. 20.45.

 

12. august: Delhi – Agra

Ankomst til Delhi kl. 07.35.

Vores bus venter, og vi stopper i Syd Delhi for lidt morgenkaffe, inden vi forsætter de ca. 3 timer ned til Agra. Her indkvarteres vi på hotel Taj vilas og har resten af dagen fri.

Der kan også lægges et besøg ind på Mother Teresa's Missionaries of Charity-hjem.

 

13. august: Agra

Vi besøger Taj Mahal og det store Agra Fort.

Agra var moghulernes hovedstad i det 16. og 17. århundrede. Det er især Shah Jahan og Akbar, som har sat deres præg på byen med det imponerende Agra Fort og mausoleet for Shah Jahans hustru Mumtaz, det berømte Taj Mahal. Selv er Shah Jahan stedt til hvile i mausoleet, efter at hans søn i årevis havde holdt ham i husarrest på Agra Fort.

Om morgenen besøger vi Taj Mahal, det arkitektonisk mest storslåede gravkammer i verden, bygget til moghulen Shah Jahans hustru Mumtaz. Den indiske forfatter Rabindranath Tagore, som i 1913 fik Nobelprisen i litteratur, omtalte Taj Mahal som ”en tåre på tidens kind”. Taj Mahal er rosa om morgenen, mælkehvid om aftenen og gylden i måneskin. Om eftermiddagen besøger vi det store Agra Fort.

 

14. august: Agra – Delhi – Chennai

Vi checker-ud af hotellet i løbet af formiddagen og køres ind til Delhi lufthavn. Afrejse med Air India kl. 17.20, ankomst til Chennai kl. 20.00. Vi modtages ved ankomsten og køres til hotel Rain Tree i Chennai.

 

15. august: Chennai – Vellore (ca 140 km / 3½-4 timer)

Vi hentes på hotellet og køres til Vellore.

Enten indkvartering på hotel Regency Sameera eller vi aftaler indkvartering direkte med vores kon-takter.

Vellore er en pulserende by med masser af kommercielle og administrative aktiviteter. Byen er dog mest kendt for det berømte ”Christian Medical College and Hospital”, som hvert år tiltrækker patienter og studerende fra alle hjørner af Indien. Se evt. www.cmch-vellore.edu

Har vi tid, vil vi også besøge ”Det Gyldne Tempel” i Vellore. Templet, der stod færdig i august 2007, ligger på 55.000 kvadratmeter frodig jord omgivet af små bjerge. Omkring 400 guld- og kobbersmede har bidraget til at lave dette arkitektoniske vidunder. Stien omkring templet er lavet som en stjerne, og langs stien står der citater fra hinduernes hellige bog, Bhagavad Gita, Koranen og Bibelen, og ikke mindst budskaber fra stedets åndelige leder, Sri Sakthi Amma.

 

16-17. august: Vellore

Til dagene i Vellore har vi bussen til rådighed for lokal kørsel.

 

18. august: Vellore – Tiruvannamalai (ca 90 km / 2-2½ timer)

Vi køres ind i landet til den store tempelby Tiruvannamalai. Indkvartering på hotel Sparsa, og om eftermiddagen besøger vi templerne med guide.

Chaufføren er klar ved daggry, og vi rejser sydpå til pilgrimsbyen Tiruvanamalai. Her ligger blandt over 100 andre templer Indiens største, Sri Arunachaleshwara grundlagt i det 7. århundrede ved foden af det hellige bjerg. Ved at vandre om bjerget til fods siges det, at man vinder forladelse for sine synder. Besøgende fra hele verden kommer for at meditere i de fredfyldte omgivelser ved helgenen Sri Ramana Maharshis ashram.

 

19. august: Tiruvannamalai – Trankebar (ca 185 km / 4½-5 timer)

Vi køres ned til Trankebar, indkvartering på hotel Bungalow on the beach (de har de kun 8 væ-relser på dette hotel, men de driver også 2 andre små hoteller i byen, så bliver vi en stor gruppe, så indkvarteres vi på alle deres 3 hoteller i Trankebar).

 

20. august: Trankebar

Bytur i Trankebar med lokal engelsktalende guide.

Her skal vi opleve et lille stykke dansk historie i Asiens bedst bevarede fæstningsby, den tidligere danske koloni Trankebar, grundlagt i det 16. århundrede. Man kan gå gennem Landsporten og tage en spadseretur ned ad Kongensgade, forbi Rehlings Gård til Det Ny Jerusalems Kirke og Sionskirken. Står døren åben, er det en invitation til messen, og drengene fra kirkens hjem myldrer til. De synger alle med på sangene af hjertens lyst. Herfra kan man fortsætte over Paradepladsen til Ove Gjeddes smukt restaurerede fæstning, Dansborg (der findes et lille museum, dog lukket om mandagen, som på dansk fortæller lidt om stedets historie). Vi kan også besøge fiskerne nede ved stranden, når de kommer ind med deres fangst, eller tage en dukkert i Den Bengalske Bugts store, varme bølger.

 

21. august: Trankebar – Pondicherry – Mahabalipuram (ca 215 km / 6-7 timer inklusiv stop i Pondi)*

Vi køres op langs kysten til Pondicherry, hvor vi stopper for frokost og en lille bytur, herefter forsætter vi yderligere 3 timer til Mahabalipuram.

I oldtiden var Pondicherry hovedsæde for vedisk kultur og hjemby for helgenen Agastya, som siges at være den første, der bragte den vediske religion til Sydindien. I dag er byen også verdenskendt for yogacentre og Sri Aurobindo Ashram, det franske kvarter og Auroville, der danner ramme om et internationalt futuristisk idealsamfund, centreret omkring den enorme meditationskuppel Matri Mandir.

Ved ankomsten til Mahabalipuram indkvarteres vi på hotel Radisson Blue Grand Bay.

*I Hyderabad begynder studenter- og YL-kongressen den 21., og de danske deltagere i denne del rejser derfor i stedet til Hyderabad. De kører med til Pondicherry, hvorfra en chauffør tilknyttet Grace Tours kører dem videre til Chennai lufthavn.

 

22. august: Mahabalipuram-Hyderabad

Bytur i Mahabalipuram med lokal engelsktalende guide, hvor vi besøger Shore Temple, det charmerende lille tempel fra 800-tallet, som er et af de ældste bevarede templer i Indien. Templet er prototypen på den typisk sydindiske tempelarkitektur, som vi på vores rejse skal stifte endnu mere bekendtskab med. Templet ligger helt nede ved vandet og er i dag beskyttet af klippestykker og træer for ikke at blive offer for havets angreb. Vi vil gå gennem landsbyen med de mange granithuggerværksteder, hvor skulpturer fremstilles til brug i templerne. Den fine kunstart kan vi få uddybet hos vor ven Elumalai.

Vi kan også besøge De syv Pagoder, huletempler smykket med udhuggede relieffer, som blev til under det tidlige Pallavadynasti i 700-tallet. Mest imponerende er gigantrelieffet ”Ganges’ Fødsel”, der dækker en hel klippeside og har et mylder af figurer.

Efter byturen i Mahabalipuram køres vi op til Chennai lufthavn. Afrejse med Indigo Air kl. 17.30, ankomst til Hyderabad kl. 18.45. Herefter tager kongres arrangørerne over.

 

23.-26. august: ICMDA Kongres i Hyderabad

Se programmet her – med dagsprogrammer under menupunktet ”Program”

 

27. august: Hyderabad

Hyderabad er den dynamiske hovedstad i delstaten Andra Pradesh og blev grundlagt i det sjette århundrede af Outab Shahi dynastiet. Byen er kendt for sine smukke monumenter i Indisk-sarascenisk- og moghulsk arkitektur. Vældige interessante museer og meget farverige basarer, og så bør man ikke glemme at smage på den gode ’hyderabd-biriyani’ risret. Byen smeltede sammen med nabo byen Secunderand og nu er man ved at opføre endnu en bydel kaldet Cyberabad, med indiens største amfiteater, ny lufthavn og meget andet.

Guide og chauffør møder os på hotellet og tager os med på bytur i Hyderabad, hvor vi starter med at besøge Golconda fort, 11 km vest for Hyderabad by. Selvom hovedparten af fortet Stammer fra Qutb Shahi-regenternes tid i det 16. århundrede, kan dets oprindelse spores til tidligere hinduistiske perioder. Det var omgivet af tre vægge med massive porte besat med jernspidser, og der var ’indlagt’ vand ved hjælp af et genialt vandforsyningssystem af lerrør og persiske hjul.

Om eftermiddagen tages vi med på en halvdags tur gennem byen og besøger Charminar (1591 e.Kr.), Hyderabad vigtigste vartegn. Denne 56 m høje, rektangulære, firebuede monumentale port er ofte beskrevet som 'Arc de Triomphe of the East'. Vi besøger også Mekka moske fra 17. århundrede og en af ​​de største moskeer i verden. Vi slutter af med Salar Jung Museum, der huser samlingerne fra adelsmanden og tidligere hyderabadske statsminister Yousuf Ali Khan, herunder gamle manuskripter, malerier, skulpturer, våben, kostumer og kuriositeter. 

 

28. august: Hyderabad – Delhi – København

Afrejse fra Hyderabad med Air India kl. 10.00, ankomst til Delhi kl. 12.30. Afrejse kl. 14.30, ankomst til København kl. 18.45.

VELKOMMEN HJEM!

 

Priser mm.

10-23 personer

Pris per person i delt dobbeltværelse      fra 17.400 kr

Pris per person i eneværelse                       fra 22.700 kr

Flybilletter bookes op ved tilmelding, og prisen kan derfor variere alt efter ledighed på flyene på reservations tidspunktet.

Prisen overfor er baseret på minimum 10 rejsende. Bliver vi færre, korrigeres prisen, og bliver vi over 24 falder prisen. 

Inkl:       Flybillet København-Delhi-Chennai//Hyderabad-København

                Flybillet Chennai-Hyderabad

                Skatter og afgifter

                Ophold nævnte hoteller (fra Delhi til og med Mahabalipuram)

                Daglig morgenmad

Aftensmad i Agra

                Al transport som nævnt i AC bus

                Lokal engelsk hjælper på hele turen til og med Hyderabad

Lokal engelsk talende guide i Agra, Thiruvannamalai, Trankebar, Mahabalipuram og Hyderabad

Entre til steder besøgt på de guidede ture i Agra, Trivannamalai, Trankebar, Mahabalipuram og Hyderabad

’gold class ticket’ til Mohabbat Taj show I Agra

Afgift til rejse garanti fonden

Ikke inkl.:  Pension udover den nævnte, drikkevarer, drikkepenge, Tlf/fax, vasketøjsservice og andre udgifter af personlig art. Frivillig afbestillingsbeskyttelse samt evt. rejseforsikring. Ekspeditionsgebyr 90 kr pr pers samt evt frivillig bidrag til Dansk Indisk Børnehjælp 7 kr

Der kræves visum ved indrejse til Indien. Denne koster pt. USD 50. pr. person. Fyldig information  visumansøgning fremsendes af Grace Tours.

SE OGSÅ: Præsentationsvideo om verdenskongressen